Panzanella med tomat- och kaprisvinägrett
Panzanella är en italiensk brödsallad. Sommarens bästa råvaror så som tomat, gurka och lök blandas med bröd och en urgod tomatvinägrett.
Ingredienser
4 port
-
3 st tomat
-
1 st bananschalottenlök
-
2 tsk vit balsamvinäger
-
1 msk kapris
-
0.5 st gurka
-
1 knippe färsk basilika
-
2 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Krutonger
-
8 skivor surdegsbröd
-
2 msk olivolja
-
1 nypa salt
-
svartpeppar
Glutenfritt?
För glutenfritt, använd ett glutenfritt bröd.
Gör såhär
Receptkreatör
Tomat tomat
Julia Tuvessons bok Tomat Tomat (Bokförlaget Polaris) är inte bara en kokbok. Ja, här blandas middagar, sallader, såser, röror och mycket mer, men det är även en härlig mix av minnen, tips, personliga historier och kreativa smakkombinationer. Ett absolut måste för alla som vill frossa i tomater.
Receptkreatör
Tomat tomat
Julia Tuvessons bok Tomat Tomat (Bokförlaget Polaris) är inte bara en kokbok. Ja, här blandas middagar, sallader, såser, röror och mycket mer, men det är även en härlig mix av minnen, tips, personliga historier och kreativa smakkombinationer. Ett absolut måste för alla som vill frossa i tomater.