Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Pekannötspaj (vegan)

Fotograf: Simon Bajada

Pekannötspaj (vegan)

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
En pekannötspaj är som den perfekta blandningen av kolasås, toscakaka och kanderade nötter. Det här receptet är för en stor paj eller 8 mindre tarteletter. Läs i tipsrutan för tips.

Liknande recept

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Kolakladdkaka med bärgrädde

Vegansk knäckig jordgubbspaj

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Pekannötsfyllning
  • 1.5 dl mjuk tofu
  • Mjuk tofu?

    Mjuk tofu eller silkestofu är en variant av tofu med mer vatten. Det gör den mjuk i konsistensen, perfekt för desserter. Men den är även god att mixa ner i smoothien.

  • 2 dl glukos
  • 0.5 dl farinsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl smör
  • Växtbaserat?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl pekannötter
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör
  • Växtbaserat?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 2 msk vatten
Servering
  • vispgrädde
  • Växtbaserat?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

Gör så här

Pekannötspaj
Pajskal

Tips!

Psst… ska du göra små tarteletter räcker det att klä små formar med degen, pricka med en gaffel, låt vila i kylskåpet, och grädda. Om du gör en stor paj, klä en pajform med degen och pricka med en gaffel. Pressa sedan ner ett aluminiumark i formen och fyll på med torkade ärtor eller bönor. Förgrädda sedan i ugnen. Ärtorna gör att degen inte puffar upp sig och håller kanterna på plats.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrittmjölkfrimjölkfrittpekannötpekarthanksgivingveganveganskvegetariskvegovegomagasinet

Publicerad: 20 november, 2020

Uppdaterad: 26 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Tips!

Psst… ska du göra små tarteletter räcker det att klä små formar med degen, pricka med en gaffel, låt vila i kylskåpet, och grädda. Om du gör en stor paj, klä en pajform med degen och pricka med en gaffel. Pressa sedan ner ett aluminiumark i formen och fyll på med torkade ärtor eller bönor. Förgrädda sedan i ugnen. Ärtorna gör att degen inte puffar upp sig och håller kanterna på plats.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrittmjölkfrimjölkfrittpekannötpekarthanksgivingveganveganskvegetariskvegovegomagasinet

Publicerad: 20 november, 2020

Uppdaterad: 26 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

De här vietnamesiska pannkakorna är härligt krispiga och fyllda med en mix av tofu, böngroddar och annat gott. Ta en bit pannkaka och fyllning. Lägg i ett salladsblad tillsammans med färska örter och doppa i dippsåsen. Ät!

Recept maj 21, 2025

Kolakladdkaka med bärgrädde

Recept maj 21, 2025

Vegansk knäckig jordgubbspaj

Recept maj 13, 2025

Chiapudding crème brûlée

Recept april 24, 2025

Söta rispappersrullar med risgrynsgröt

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.