
Pekannötspaj (vegan)
Ingredienser
8 port
Pekannötsfyllning
-
1.5 dl mjuk tofu
-
2 dl glukos
-
0.5 dl farinsocker
-
0.5 dl strösocker
-
0.5 dl smör
-
2 tsk vaniljsocker
-
0.5 tsk salt
-
6 dl pekannötter
Pajdeg
-
3 dl vetemjöl
-
2 msk strösocker
-
150 g smör
-
2 msk vatten
Servering
-
vispgrädde
Gör så här
Pekannötspaj
Pajskal
Tips!
Psst… ska du göra små tarteletter räcker det att klä små formar med degen, pricka med en gaffel, låt vila i kylskåpet, och grädda. Om du gör en stor paj, klä en pajform med degen och pricka med en gaffel. Pressa sedan ner ett aluminiumark i formen och fyll på med torkade ärtor eller bönor. Förgrädda sedan i ugnen. Ärtorna gör att degen inte puffar upp sig och håller kanterna på plats.
Receptkreatör
Tips!
Psst… ska du göra små tarteletter räcker det att klä små formar med degen, pricka med en gaffel, låt vila i kylskåpet, och grädda. Om du gör en stor paj, klä en pajform med degen och pricka med en gaffel. Pressa sedan ner ett aluminiumark i formen och fyll på med torkade ärtor eller bönor. Förgrädda sedan i ugnen. Ärtorna gör att degen inte puffar upp sig och håller kanterna på plats.