
Pepprig pastasås med aubergine
Aubergine är en grönsak som inte smakar så väldigt mycket i sig, men så här är den himla bra. Den drar nämligen till sig smakerna från såsen och gör hela rätten krämig och god. Laga den här mustiga pastarätten när ni blir många vid bordet! Det passar den perfekt för.
Ingredienser
4 port
-
3 st vitlöksklyftor
-
1 st röd chili
-
1 msk olivolja att steka i
-
400 g aubergine
-
0.75 dl torkade linser med fast konsistens, t ex puylinser eller belugalinser
-
400 g passerade tomater
-
2 dl grädde
-
2 msk tomatpuré
-
1 näve körsbärstomater
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk torkad oregano
-
svartpeppar
Servering
-
4 portioner pasta
Glutenfritt?
Servera med glutenfri pasta.
Gör såhär
Receptkreatör

Kaosvego
I Kaosvego (Ordfront förlag) bjuds det på enkel, god vegomat för en stressig vardag. Varierad grön mat som gör att du fortfarande kan få till glimrande middagar mitt i veckan.
Receptkreatör

Kaosvego
I Kaosvego (Ordfront förlag) bjuds det på enkel, god vegomat för en stressig vardag. Varierad grön mat som gör att du fortfarande kan få till glimrande middagar mitt i veckan.