• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Pesto rosso med pumpakärnor och persilja

Fotograf: Therese Elgquist

Pesto rosso med pumpakärnor och persilja

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
1 stor skål
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Pesto är genialiskt, inte bara som tillbehör till bröd utan även som smaksättning till pastarätter, topping på pizza eller fyllning i en wrap. Ett stapelrecept att alltid ha nära till hands helt enkelt. Här serverad i all sin enkelhet på ett gott bröd.

Liknande recept

Trendig brysselkål

Tortellini i ärtbuljong med basilika och citron

Haricots verts och shiitake med asiatisk touch

Ingredienser

1 stor skål

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl pumpakärnor, rostade
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 näve persilja
  • 0.5 dl olivolja
  • salt
Servering
  • färskost
  • Mjölkfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • focaccia eller surdegsbröd
  • färsk basilika
  • oliver

Gör så här

Gör så här

Receptkreatör

Therese Elgquist

Therese Elgquist

pestoveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 1 december, 2025

Uppdaterad: 3 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Therese Elgquist

Therese Elgquist

pestoveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 1 december, 2025

Uppdaterad: 3 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept Premium december 9, 2025

Trendig brysselkål

Först var jag kär i broccoli, sedan blev jag förälskad i grönkål och de senaste åren har jag kärat ner mig i brysselkål också. Kul att se hur den har börjat få ta plats på menyer på topprestauranger och trendiga pizzerior runt om i världen. Här har jag gjort två varianter av samma brysselkål, en med mustiga smaker av curry och balsamvinäger och en lättare variant på ytterbladen med havssalt och tryffelolja. Njut! Ju mer du äter av dessa gröna grönsaker, desto coolare och hälsosammare blir du. Forza immunförsvaret! Psst... Kålen går att krydda på många olika sätt. Låt kryddorna steka med. Välj till exempel tamari och senap, chili och lime, lönnsirap, ingefära, vitlök och citron eller vitlök och rosmarin.

Recept december 9, 2025

Tortellini i ärtbuljong med basilika och citron

Recept december 9, 2025

Haricots verts och shiitake med asiatisk touch

Recept Premium december 1, 2025

Ajvar – paprikaröra

Recept december 1, 2025

Ribollita

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.