Rättikskimchi – kkakdugi
Kkakdugi är en väldigt vanlig typ av kimchi, något man äter till nästan varje måltid. Bäst blir den om du får tag på asiatisk rättika, som är vit och grön. Om du använder svensk rättika är det alltid bättre att göra lite större tärning- ar eftersom den tenderar att mjukna lite mer. Kkakdugi är något som fram- för allt passar till rätter med mer hetta och sötma, exempelvis andong jjimdak. Då är kkakdugi ett måste.
Ingredienser
4 port
-
2 kg rättika
Kimchibas
-
2 dl gochugaru, koreanskt chilipulver
-
1 st nashipäron, skalat och urkärnat, alt. vanligt päron
-
2 st gula lökar
-
2 dl vegetarisk fisksås
-
5 st vitlöksklyftor
-
2 tsk salt utan jod
-
1 msk riven ingefära
Gör såhär
Receptkreatör
Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.
Receptkreatör
Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.