Julia Childs Reine de Saba – Chokladkaka med rom
En mäktig choklad kaka med mandel och rom som toppas med en glasyr smaksatt med rom. En legendarisk chokladkaka à Julia Child.
Ingredienser
8 port
Chokladkaka
-
150 g mörk choklad
-
100 g smör
-
1.5 dl strösocker
-
2 dl vetemjöl
-
1 dl mandelmjöl
-
0.5 dl majsstärkelse
-
1 tsk bakpulver
-
2 dl mjölk
-
2 msp mörk rom
-
0.25 tsk mandelessens
Chokladfrosting
-
50 g mörk choklad
-
1 msk mörk rom
-
1 nypa salt
-
50 g smör
Dekoration
-
100 g mörk choklad
Gör såhär
Chokladkaka
Chokladfrosting
Dekoration
Om Reine de Saba
Den här kakan, Drottningen av Saba, såg ljuset i Julia Childs första kokbok och har följt med i princip alla hennes böcker. Det är en lätt kladdig, väldigt dekadent chokladtårta med rom och mandel som Julia vid flera tillfällen utnämnt till världens godaste kaka.
Det här var den första desserten som Simca bjöd på Julia…och Julia blev kär direkt. Den här chokladka- kan har följt Julia genom hennes karriär. Den har återkommit med mindre justeringar i många av hennes böcker och var även en välsmakande muta åt publiken under otaliga demonstrationer och boksigneringar.
Receptkreatör
Om Reine de Saba
Den här kakan, Drottningen av Saba, såg ljuset i Julia Childs första kokbok och har följt med i princip alla hennes böcker. Det är en lätt kladdig, väldigt dekadent chokladtårta med rom och mandel som Julia vid flera tillfällen utnämnt till världens godaste kaka.
Det här var den första desserten som Simca bjöd på Julia…och Julia blev kär direkt. Den här chokladka- kan har följt Julia genom hennes karriär. Den har återkommit med mindre justeringar i många av hennes böcker och var även en välsmakande muta åt publiken under otaliga demonstrationer och boksigneringar.