Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Julia Childs Reine de Saba – Chokladkaka med rom

Fotograf: Sanna Lindberg

Julia Childs Reine de Saba – Chokladkaka med rom

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
En mäktig choklad kaka med mandel och rom som toppas med en glasyr smaksatt med rom. En legendarisk chokladkaka à Julia Child.

Liknande recept

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Morotskaka

Svartvinbärsmuffins med havresmul

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Chokladkaka
  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 2 msp mörk rom
  • Tips!

    Vill du inte använda rom kan du ersätta med mandellikör eller körsbärslikör. Vill du inte ha alkohol utesluter du romen helt.

  • 0.25 tsk mandelessens
Chokladfrosting
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk mörk rom
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör
  • Mjölkfritt

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

Dekoration
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

Chokladkaka
Chokladfrosting
Dekoration

Om Reine de Saba

Den här kakan, Drottningen av Saba, såg ljuset i Julia Childs första kokbok och har följt med i princip alla hennes böcker. Det är en lätt kladdig, väldigt dekadent chokladtårta med rom och mandel som Julia vid flera tillfällen utnämnt till världens godaste kaka.

Det här var den första desserten som Simca bjöd på Julia…och Julia blev kär direkt. Den här chokladka- kan har följt Julia genom hennes karriär. Den har återkommit med mindre justeringar i många av hennes böcker och var även en välsmakande muta åt publiken under otaliga demonstrationer och boksigneringar.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chokladchokladkakachokladtårtafranskjulia childkladdkakareine de sabaromveganveganskvegetariskvegovegomagasinet

Publicerad: 29 oktober, 2022

Uppdaterad: 11 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Om Reine de Saba

Den här kakan, Drottningen av Saba, såg ljuset i Julia Childs första kokbok och har följt med i princip alla hennes böcker. Det är en lätt kladdig, väldigt dekadent chokladtårta med rom och mandel som Julia vid flera tillfällen utnämnt till världens godaste kaka.

Det här var den första desserten som Simca bjöd på Julia…och Julia blev kär direkt. Den här chokladka- kan har följt Julia genom hennes karriär. Den har återkommit med mindre justeringar i många av hennes böcker och var även en välsmakande muta åt publiken under otaliga demonstrationer och boksigneringar.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chokladchokladkakachokladtårtafranskjulia childkladdkakareine de sabaromveganveganskvegetariskvegovegomagasinet

Publicerad: 29 oktober, 2022

Uppdaterad: 11 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

De här vietnamesiska pannkakorna är härligt krispiga och fyllda med en mix av tofu, böngroddar och annat gott. Ta en bit pannkaka och fyllning. Lägg i ett salladsblad tillsammans med färska örter och doppa i dippsåsen. Ät!

Recept maj 21, 2025

Morotskaka

Recept maj 21, 2025

Svartvinbärsmuffins med havresmul

Recept maj 21, 2025

Vegansk sockerkaka

Recept maj 21, 2025

Chokladbollshjärtan

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.