
Fotograf: Eva Hildén
Röd thailändsk curry – gaeng daeng
4 portioner
Här kommer en thailändsk vegetarisk gryta med fyllig kokosmjölk och kokosgrädde, samt hetta från röd currypasta och friskhet från basilika. Jättegod med kokt jasminris eller varför inte vårt kokosriset. Det går jättebra att köpa färdig röd currypasta, men det är lite kul att göra sin egen om du har tid.
Ingredienser
4 port
Röd thailändsk curry
-
400 g tofu, tärnad
-
3 3 msk röd currypasta, köpt eller egen
-
7.5 dl kokosmjölk
-
2.5 dl kokosgrädde
-
1 msk palmsocker eller råsocker
-
2 msk vegetarisk fisksås eller ljus sojasås
-
1 burk strimlade bambuskott à 540 g
-
3 st limeblad
-
2 st röda chili, tunt skivade
-
0.5 kruka thaibasilika
Röd currypasta
-
6 st torkade röda chili
-
1.5 tsk hel spiskummin
-
5 st kryddnejlikor
-
10 st vitpepparkorn
-
1 st stjälk citrongräs, finhackad
-
2 st limeblad, finhackade
-
2 st röda schalottenlökar eller 1 vanlig, finhackade
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
vatten