Rostad marockansk blomkål
Här kommer en variant på rostad marockansk blomkål. Jag älskar blomkål, inte minst om den är rostad ordentligt. Här lade jag till kikärtor så att du kan servera den som en varmrätt tillsammans med ett gott bröd om du vill.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
- 0.5 dl olivolja
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st gul lök
- 0.5 tsk mald spiskummin
- 0.25 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk mald ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 2 matskedar finhackad persilja
- 1 burk à 400 ml krossade tomater
- 2 dl vatten
- 2 burk à 400 g kikärtor
- salt
- svartpeppar
Servering
- 4 portioner matloua, nordafrikanskt pannbröd
Gör såhär
Tillagning
Matloua?
Matloua är ett populärt bröd som du kan köpa på gatan eller enkelt göra hemma. Det bakas inte i ugn utan steks gyllene i en torr stekpanna och är gott till alla möjliga smårätter.