
Fotograf: Mattias Kristiansson
Rostad vegetarisk rotfruktssoppa med rökig svamp
4 portioner
Rotfrukter är både smakrika och billiga på samma gång. Jackpott! Den här soppan blir inte bara underbart fyllig i sig, toppar du dem med den här rökiga svampen lyfts den till en helt ny nivå. Mums!
Ingredienser
4 port
Rostad rotfruktssoppa
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 msk olivolja
-
400 g rotselleri
-
200 g palsternacka
-
200 g potatis
-
1 liter vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 tsk torkad timjan
-
2 dl grädde
-
1 burk à 400 g små vita bönor
-
salt
-
svartpeppar
Rökig svamp
-
70 g champinjoner
-
2 msk rapsolja
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar