Vegetarisk rösti med kikärter
Jag älskar att trolla in baljväxter i klassiska rätter. Som husmansälsklingen rösti! En gigantisk potatiskaka, är boostad med protein från kikärter. Enkelt och mumsigt.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök
-
1 kg potatis
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
75 g smör
-
salt
-
vitpeppar
Servering
-
yoghurt
-
sallad
Gör såhär
Om receptet:
Rösti är schweizisk vegetarisk favorit som i är en stor kaka gjord på riven potatis. Traditionellt är den ja… väldigt traditionell. Här har jag kört ner lite gul lök och kikärter för protein. Du kan vända ner bönor eller linser, det du har hemma. Tänk på att steka potatiskakan ordentligt på båda sidor så att potatisen blir tillagad hela vägen igenom. Hur länge beror på hur tjock potatiskaka du gör. Oavsett, en strålande vegansk rätt som du kan servera med en klick lingonsylt, eller som här med sallad och yoghurt.
Receptkreatör
Om receptet:
Rösti är schweizisk vegetarisk favorit som i är en stor kaka gjord på riven potatis. Traditionellt är den ja… väldigt traditionell. Här har jag kört ner lite gul lök och kikärter för protein. Du kan vända ner bönor eller linser, det du har hemma. Tänk på att steka potatiskakan ordentligt på båda sidor så att potatisen blir tillagad hela vägen igenom. Hur länge beror på hur tjock potatiskaka du gör. Oavsett, en strålande vegansk rätt som du kan servera med en klick lingonsylt, eller som här med sallad och yoghurt.