Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Sallad med sommarens grönsaker

Fotograf: Eva Hildén

Sallad med sommarens grönsaker

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
En enkel sallad är alltid trevlig att ha på midsommarbuffén. Det viktiga är dock att inte glömma dressingen, för den lyfter även den enklaste sallad till nya höjder.

Liknande recept

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Smörgåstårta à prinsess

Smördegspaket med sparris

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 st salladshuvud
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 10 cm gurka, i tunna halvmånar
  • 2 st tomater, i tunna klyftor
  • 1 dl ärtskott
  • 4 st rädisor, tunt skivade
  • 0.5 dl fransk vinägrett, se recept
  • 2 msk finhackad oregano eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
Fransk vinägrett
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 0.25 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl olivolja

Gör så här

Fransk vinägrett

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

grönsalladsalladveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 18 februari, 2024

Uppdaterad: 18 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

grönsalladsalladveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 18 februari, 2024

Uppdaterad: 18 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 18, 2025

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Om du bakar purjolöken riktigt länge i ugnen blir den underbart mjuk i konsistensen så att den nästan smälter i munnen. Här serverad med en grön pistageyoghurt. Perfekt rätt på buffébordet eller som ett trevligt pålägg på en toast. Receptet är inspirerat av ett recept från Christina Soterious bok Big Veg Energy.

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Recept april 16, 2025

Smördegspaket med sparris

Recept april 14, 2025

Vegetarisk kryddsill (aubergine)

Recept mars 10, 2025

Friterad jordärtskocka med fetaostkräm och citronpärlor

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.