
Fotograf: Eva Hildén
Sallad med sommarens grönsaker
8 portioner
En enkel sallad är alltid trevlig att ha på midsommarbuffén. Det viktiga är dock att inte glömma dressingen, för den lyfter även den enklaste sallad till nya höjder.
Ingredienser
8 port
-
1 st salladshuvud
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
10 cm gurka, i tunna halvmånar
-
2 st tomater, i tunna klyftor
-
1 dl ärtskott
-
4 st rädisor, tunt skivade
-
0.5 dl fransk vinägrett, se recept
-
2 msk finhackad oregano eller 1 tsk torkad
-
1 tsk flingsalt
-
svartpeppar
Fransk vinägrett
-
1 msk finhackad schalottenlök
-
1.5 msk rödvinsvinäger
-
1 msk finhackad persilja
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
0.5 tsk dijonsenap
-
0.25 tsk salt
-
svartpeppar
-
1 dl olivolja