
Shawarmarostad kålrot i pitabröd med hummus och grön tahinisås
Kålrot kanske inte är den mest vanligt förekommande ingrediensen på inköpslistan. Nej, jag skulle till och med våga säga att kålroten är en minst sagt bortglömd råvara. Och det är faktiskt väldigt synd eftersom den:
Ingredienser
4 port
-
3 st små kålrötter, ca 800 g, skalade och delade i klyftor
Bas
-
3 msk olivolja
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk torkad oregano
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald ingefära
-
1 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk mald kanel
-
1 nypa chiliflakes
-
salt
-
svartpeppar
Grön tahinisås
-
200 g bladpersilja
-
1 dl vatten
-
1 msk tahini
-
0.5 st citron, saften
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
salt
-
svartpeppar
Hummus
-
1 burk à 400 g kikärter
-
2 msk tahini
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
1 msk citronsaft
-
2 msk vatten
-
2 msk rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
Topping och tillbehör
-
0.5 st gurka, i bitar
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
100 g cocktailtomater, halverade
-
1 knippe koriander
-
4 st pitabröd
-
salladsblad
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.
Gör såhär
Bas + shawarmarinad
Grön tahinisås
Hummus
Topping och tillbehör
Receptkreatör

Plåtmat
Julia Tuvessons kokbok Plåtmat: Grönt i långpanna (Norstedts) är fylld av opretentiös vegetarisk mat som är så kravlös att man drar på smilbanden. Här är det glädje och smaker i fokus, med enkla genvägar till en snabb middag.
Receptkreatör

Plåtmat
Julia Tuvessons kokbok Plåtmat: Grönt i långpanna (Norstedts) är fylld av opretentiös vegetarisk mat som är så kravlös att man drar på smilbanden. Här är det glädje och smaker i fokus, med enkla genvägar till en snabb middag.