Shawarmarostad kålrot i pitabröd med hummus och grön tahinisås
4 portioner
Kålrot kanske inte är den mest vanligt förekommande ingrediensen på inköpslistan. Nej, jag skulle till och med våga säga att kålroten är en minst sagt bortglömd råvara. Och det är faktiskt väldigt synd eftersom den:
Ingredienser
4 port
Bas + shawarmamarinad
-
800 g kålrötter
-
3 msk olivolja
-
2 st vitlök
-
1 msk oregano
-
2 tsk paprikapulver
-
1 tsk koriander
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk ingefära
-
1 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk kanel
-
1 nypa chiliflakes
-
salt
-
svartpeppar
Grön tahinisås
-
200 g bladpersilja
-
1 dl vatten
-
1 msk tahini
-
0.5 citron
-
2 st vitlök
-
salt
-
svartpeppar
Hummus
-
400 g kikärter
-
2 -3 tahini
-
1 st vitlök
-
1 msk citron
-
2 -3 vatten
-
2 msk rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
Topping och tillbehör
-
0.5 gurka
-
1 st rödlök
-
100 g cocktailtomater
-
koriander
-
4 st pitabröd
-
salladsblad