Vegetarisk Shepherd’s pie
4 portioner
Comfort food från den engelska landsbygden, här i en värmande vegetarisk version. En paj med linsfyllning och potatistäcke. Perfekt att göra till många och serveras bäst som den är med en grönsallad till.
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
3 st gula lökar, finhackade
-
5 st champinjoner, finhackade
-
2 st morötter, finhackade
-
1 msk finhackad rosmarin
-
2 msk finhackad salvia
-
0.5 dl tomatpuré
-
8 dl vatten
-
1.5 dl röda linser
-
1 dl belugalinser
-
3 msk ljus sojasås
-
1 msk grönsaksbuljongpulver
-
2 msk vetemjöl
-
1 tsk vitpeppar
-
salt
-
olivolja att steka i
Potatistäcke
-
15 st mjöliga potatisar
-
75 g smör
-
1.5 dl mjölk
-
salt
-
svartpeppar