Strimlad marinerad rättika – mu saengchae
Ju hårdare rättika, desto bättre. Den här rätten är godast att äta direkt efter blandning, men håller någon dag i kylen. Dock är den godast när rättikan fortfarande har lite spänst kvar. Om du kan få tag på asiatisk rättika så köp på dig direkt. Det blir en på alla sätt bättre upplevelse och framför allt mycket knaprigare.
Ingredienser
4 port
-
300 g rättika
Dressing
-
1 st salladslök, strimlad
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 tsk riven ingefära
-
2 tsk salt
-
1 msk gochugaru, koreanskt chilipulver
-
1 msk risvinäger
-
1 msk strösocker
-
1 tsk sesamolja
Gör såhär
Receptkreatör
Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.
Receptkreatör
Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.