
Suugo suqar – Somalisk färssås
Ingredienser
4 port
Färssås
-
0.5 dl olivolja
-
400 g vegofärs
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st grön paprika, finhackad
-
2 msk tomatpuré
-
0.5 dl Xawaash kryddmix
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
2 dl vatten
-
salt
Glutenfritt?
Servera med glutenfri pasta.
Gör så här
Historia:
Suugo suqar är rätt som inspirerades av den mat Italienarna tog med sig till Somalia när de koloniserade området på slutet av 1800-talet. Italienska Somaliland hette området som 1936 blev en del av Italienska Östafrika och som först 1960 blev den egna staten Somalia.
Recept på egen Xawaash kryddmix hittar du här.
Receptkreatör
Historia:
Suugo suqar är rätt som inspirerades av den mat Italienarna tog med sig till Somalia när de koloniserade området på slutet av 1800-talet. Italienska Somaliland hette området som 1936 blev en del av Italienska Östafrika och som först 1960 blev den egna staten Somalia.
Recept på egen Xawaash kryddmix hittar du här.