
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetariska Svarta bönbollar med löksås
4 portioner
Husmanskost möter comfort food och det är bara så gott! Vegetariska bönbollar serverade med löksås, gröna ärtor och potatis.
Ingredienser
4 port
Svarta bönbollar
-
1 st gul lök, finhackad
-
1.5 dl valnötter
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
-
0.5 dl havregryn
-
2 msk majsstärkelse
-
1 msk ljus sojasås
-
2 tsk senap
-
salt
-
svartpeppar
Löksås
-
3 st gula lökar, skivade
-
5 dl grädde
-
1 msk majsstärkelse
-
1 msk vatten
-
2 tsk mörk sojasås
-
salt
-
vitpeppar
-
riven muskotnöt
Servering
-
4 portioner kokt potatis
-
lingonsylt