
Fotograf: Eva Hildén
Svarta bönfritters med ananassalsa
4 portioner
Det här är som plättar gjorda på svarta bönor. Supergoda som de är eller tillsammans med en rissallad. Jag serverar dem med en ananassalsa, men du kan också ersätta ananasen med mango.
Ingredienser
4 port
Bönfritters
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
-
2 dl yoghurt
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk bakpulver
-
1 dl majsmjöl
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st röd paprika, finhackad
-
1 dl majskorn
Ananassalsa
-
200 g finhackad ananas, konserverad går bra
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
0.5 st grön paprika, finhackad
-
0.5 st röd chili, finhackad
-
2 msk finhackad koriander
-
1 st lime, saften
-
salt
-
svartpeppar