• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Syrade strimlade grönsaker

Att fermentera, eller syra, grönsaker är ett gott, hälsosamt och smidigt sätt att ta tillvara på grönsaker. Det är även bästa tillbehöret.
Fotograf: Jenny Neikell

Syrade strimlade grönsaker

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner

Liknande recept

Fermenterad fänkål

Syrad rödkål med rödbeta och ingefära

Syrad svamp

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 kg grönsaker, t ex vitkål, morot eller fänkål
  • 1 msk havssalt

Gör så här

Receptkreatör

Jenny Neikell

Jenny Neikell

Fermentera: Kokboken

Fermentera: Kokboken

Jenny Neikell är drottningen av fermenterat och har flera böcker ute att kolla in. Hennes senaste är Fermentera: Kokboken (Norstedts) med tips och recept på hur du använder fermenterade grönsaker i din matlagning.

fermenterafermenteratsurkålsyrasyrat

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Jenny Neikell

Jenny Neikell

Fermentera: Kokboken

Fermentera: Kokboken

Jenny Neikell är drottningen av fermenterat och har flera böcker ute att kolla in. Hennes senaste är Fermentera: Kokboken (Norstedts) med tips och recept på hur du använder fermenterade grönsaker i din matlagning.

fermenterafermenteratsurkålsyrasyrat

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 25, 2024

Fermenterad fänkål

Fänkål är en grönsak som är så god att fermentera/syra. Speciellt med vitlök och fänkålsfrön. Gott tillbehör till mycket, inte minst friterat.

Recept november 25, 2024

Syrad rödkål med rödbeta och ingefära

Recept oktober 13, 2022

Syrad svamp

Recept januari 9, 2020

Egen kimchi (vegansk)

Recept augusti 14, 2018

Lär dig syra svamp!

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.