Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Syrlig sumaklök

Fotograf: Seiran Poon

Syrlig sumaklök

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är ett absolut måste när det är grilldags på Mellanösterns vis. En enkel och näst intill beroendeframkallande löksallad som traditionellt äts till kebab och andra grillrätter. Jag gillar även att göra sumaklök till sallader, matiga mackor och hamburgare. Syran från sumaken och isbadstricket som min mamma lärt mig gör att den blir mild och god i smaken, utan den där skarpa smaken av rå lök.

Liknande recept

Fransk rotselleriremoulad

Lyxigaste potatismoset

Gröt pilaff - Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 st rödlökar, tunt skivade
  • 1 msk sumak
  • Sumak

    Sumak är en vanlig smaksättare i Mellanösternköket. Den är mörkröd i färgen och kan köpas i mald form i välsorterade matbutiker. Den har en sötsyrlig smak som passar jättebra i sallader, med grönsaker, över hummus m.m.

  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st citron, saften
  • salt
  • bladpersilja, finhackad
  • en stor skål med isvatten

Gör så här

Receptkreatör

Seiran Poon

Seiran Poon

sumacsumakveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 20 maj, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Seiran Poon

Seiran Poon

sumacsumakveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 20 maj, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 30, 2025

Fransk rotselleriremoulad

Den här remouladen med rotselleri och dijonsenap hittar du i alla matbutiker i Frankrike. Enkel, god, krispig och kanske bästa tillbehöret du kan tänka dig.

Recept oktober 28, 2025

Lyxigaste potatismoset

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Recept oktober 17, 2025

Krämig pastasallad med rökt tofu

Recept september 29, 2025

Asiatisk gurksallad med sesam och chili

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.