Annonsör

Systembolaget annons
  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Tomat- och cashewpasta

Fotograf: Eva Hildén

Tomat- och cashewpasta

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Cashewnötter ger krämiga och släta pastasåser. Bara viktigt att blötlägga de först och använda en höghastighetsblender. Här ger de en extra fyllighet till en enkel och god tomatsås.

Liknande recept

Ful medames - bönröra

Githeri - kenyansk böngryta med färsk spenat

Sukuma wiki - grönsaksgryta från Kenya

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 4 portioner pasta
Tomatsås
  • 2 dl cashewnötter, blötlagda i minst 2 timmar
  • 400 g tomater
  • Tips!

    Kan ersättas med en burk krossade tomater.

  • 2 msk riven parmesanost
  • Mjölkfritt?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Leta efter sådana som är har mer smak. Det finns ostar med just mer smak som ersätter parmesanost perfekt.

  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • salt
  • svartpeppar

Glutenfritt?

Servera med glutenfri pasta.

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

mjölkfrittpastasåsveganveganskvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 4 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

mjölkfrittpastasåsveganveganskvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 4 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juli 8, 2025

Ful medames – bönröra

Ful medames serveras traditionellt till frukost i Mellanöstern men har sitt ursprung i Egypten. Den har numer även blivit husmanskost i det sudanesiska köket.

Recept juli 8, 2025

Githeri – kenyansk böngryta med färsk spenat

Recept juli 8, 2025

Sukuma wiki – grönsaksgryta från Kenya

Recept juli 5, 2025

Italiensk vegetarisk burgare

Recept juli 3, 2025

Morotssallad med kikärter och tahinidressing

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.