
Fotograf: Mattias Kristiansson
Turkisk pasta med paprikasmör
4 portioner
Den här turkiska pastan har blivit otroligt populära i sociala medier. Jag var bara tvungen att ta fram min egen variant. Originalreceptet är inspirerat av de turkiska dumplingsen mantu. Man börjar med kokt pasta, sen en vitlöksyoghurt, kryddig färs och toppar med ett smält paprikasmör. Väldigt enkel, inga konstiga ingredienser och fantastiskt mycket smak.
Ingredienser
4 port
-
4 portioner pasta
Vitlöksyoghurt
-
3 dl yoghurt
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
0.5 tsk torkad mynta
-
1 msk citronsaft
-
salt
Kryddig färs
-
400 g tofu, smulad
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 msk tomatpuré
-
1 msk paprikapulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk gul curry
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
2 nävar cocktailtomater, halverade
-
torkad mynta
Paprikasmör
-
50 g smör
-
2 tsk paprikapulver
-
1 nypa salt
Glutenfritt?
Använd glutenfri pasta.