
Vegetarisk ugnsrostad aubergine med currydoftande yoghurt
Ingredienser
4 port
Förberedelse
-
1.1 kg aubergine
-
1 dl rapsolja
-
2 dl yoghurt
-
2 tsk gul curry
-
1 krm gurkmeja
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
1 st silverlök, tunt skivad
-
30 g mandelspån
-
0.5 tsk spiskumminfrön
-
0.5 tsk korianderfrön
-
40 g granatäppelkärnor
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
Receptkreatör

Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.
Receptkreatör

Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.