Jag älskar lök i alla former och gärna i väldigt stora mängder. Kan man äta för mycket lök? Tror inte det! Här har du lök i burgaren, på burgaren, i dressingen och serverad till. En dröm för lökälskaren helt enkelt.
Ingredienser
4 port
Lökmarmelad
- 400 g gul lök
- 2 msk smör
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk råsocker
- salt
Picklad rödlök
- 2 st rödlök
- 1.5 dl rödvinsvinäger
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk salt
Rostad vitlöksmajonnäs med gräslök
- 8 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk gräslök
- 1 tsk lökpulver
- salt
- svartpeppar
Lökburgare
- 500 g sojafärs
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad ramslök
- 1 tsk rökt paprikapulver
- salt
- svartpeppar