
Fotograf: Eva Hildén
Ultimata lökburgaren
4 portioner
Jag älskar lök i alla former och gärna i väldigt stora mängder. Kan man äta för mycket lök? Tror inte det! Här har du lök i burgaren, på burgaren, i dressingen och serverad till. En dröm för lökälskaren helt enkelt.
Ingredienser
4 port
Lökmarmelad
-
400 g gul lök, tunt skivad
-
2 msk smör
-
0.5 dl vitvinsvinäger
-
2 msk råsocker
-
salt
Picklad rödlök
-
2 st rödlökar, tunt skivade
-
1.5 dl rödvinsvinäger
-
0.5 dl strösocker
-
1 tsk salt
Rostad vitlöksmajonnäs med gräslök
-
8 st vitlöksklyftor
-
2 msk olivolja
-
2 dl crème fraîche
-
2 msk finhackad gräslök
-
1 tsk lökpulver
-
salt
-
svartpeppar
Lökburgare
-
500 g formbar vegofärs
-
1 tsk lökpulver
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 tsk torkad ramslök
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
hamburgerbröd
-
ost
-
ketchup
-
salladsblad
-
friterade lökringar