
Vår bästa vegetariska vietnamesiska bahn mi med tofu
Ingredienser
4 port
Picklade grönsaker
-
400 g rättika, i stavar
-
1 st morot, i stavar
-
4 dl vatten
-
1.5 dl ättiksprit (12 %)
-
1 dl strösocker
-
1 tsk salt
Marinerad tofu
-
400 g tofu, skivad
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
0.5 tsk five spice
-
0.5 dl hoisinsås
-
0.5 dl ljus sojasås
-
2 msk agavesirap
-
2 tsk sesamolja
Servering
-
4 st baguetter
-
majonnäs
-
röd chili, tunt skivad
-
skivad gurka
-
friterad schalottenlök
-
färsk koriander
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Picklade grönsaker
Marinerad tofu
Servering
Namnet
”Bánh mì” syftar egentligen på alla typer av bröd, men till en vietnamesisk bánh mì är det en luftig
baguette som gäller. Gå inte på en fin surdegsbaguette utan hellre en enklare och fluffigare sort.
Receptkreatör
Namnet
”Bánh mì” syftar egentligen på alla typer av bröd, men till en vietnamesisk bánh mì är det en luftig
baguette som gäller. Gå inte på en fin surdegsbaguette utan hellre en enklare och fluffigare sort.