
Världens godaste vegetariska birria taco
Ingredienser
4 port
Chilisås
-
0.75 dl rapsolja
-
8 st vitlöksklyftor, skivade
-
2 msk tomatpuré
-
1 msk vitvinsvinäger
-
2 tsk chipotlepasta
Fyllning
-
300 g vegobitar
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
Grönsaker
-
0.25 st gul lök
-
0.5 st röd paprika
-
0.25 st morot
-
5 st koriander
-
1 st tomat, halverad
-
16 dl vatten
Kryddor
-
2 msk paprikapulver
-
1.5 msk ljust muscovadosocker
-
1 msk anchochilipulver
-
1 msk torkad oregano
-
1 msk torkad timjan
-
1 msk mald spiskummin
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
0.5 tsk mald kanel
-
2 st lagerblad
-
2 st nejlikor
-
4 st kryddpepparkorn
Servering
-
8 st små tortillabröd
-
riven ost
-
färsk koriander
-
rödlök, tunt skivad
-
limeklyftor
Glutenfritt?
Servera med glutenfria tortillabröd
Gör så här
Chilisås
Gryta
Fylla och steka tacos
Servering
Om receptet:
Jag har gjort en egen version av birria med ungerskt paprikapulver istället för guajillo, helt enkelt för att det är lättare att få tag på. Och vem gillar inte ungerska, mustiga grytor med massa paprika? Till det tillsätter jag också anchochili och chipotle för att få en god chilisoppa, och gör den aromatisk med kanel, kryddpeppar och nejlika.
I stället för tacos kan du servera det här som en gryta genom att också tillsätta exempelvis majs, svarta bönor, potatis eller morot och servera den med avokado, lime och ris.
Receptkreatör
Om receptet:
Jag har gjort en egen version av birria med ungerskt paprikapulver istället för guajillo, helt enkelt för att det är lättare att få tag på. Och vem gillar inte ungerska, mustiga grytor med massa paprika? Till det tillsätter jag också anchochili och chipotle för att få en god chilisoppa, och gör den aromatisk med kanel, kryddpeppar och nejlika.
I stället för tacos kan du servera det här som en gryta genom att också tillsätta exempelvis majs, svarta bönor, potatis eller morot och servera den med avokado, lime och ris.