
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk ”fiskgratäng”
4 portioner
Fiskfri fiskgratäng! Den här favoriten innehåller genialiskt hyvlad tofu, en krämig sås med vegetarisk kaviar och gratinerad potatismos. Mums!
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
4 st schalottenlökar, finhackade
-
1 burk kronärtskockshjärtan
-
400 g tofu, hyvlad
-
1 tsk mortlade fänkålsfrön
-
0.5 tsk salt
-
vitpeppar
Vitvinssås
-
2 msk smör
-
0.5 dl vetemjöl
-
0.5 dl vitt vin
-
3 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 dl grädde
-
0.5 dl vegetarisk kaviar
-
2 msk citronsaft
-
0.5 dl finhackad dill
-
salt
-
vitpeppar
Potatismos
-
800 g mjölig potatis
-
2 msk smör
-
1 dl grädde
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar
-
riven muskotnöt