
Fotograf: Eva Hildén
Vegansk lasagne
6 portioner
Jag älskar lasagne! Det här är den variant jag gör oftast eftersom den är så himla enkel. Det är även en bra rätt att bjuda vegotvekare på eftersom det är härlig comfort food som går hem hos alla. Servera gärna en enkel sallad till.
Ingredienser
6 port
-
300 g torkade lasagneplattor
Färssås
-
800 g vegofärs
-
3 msk olivolja
-
2 st gula lökar, finhackade
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk tomatpuré
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
4 dl vatten
-
2 tsk torkad basilika
-
1 tsk strösocker
-
salt
-
svartpeppar
Bechamelsås
-
0.75 dl olivolja
-
0.75 dl vetemjöl
-
8 dl mjölk
-
3 dl riven ost
-
riven muskotnöt
-
salt
-
vitpeppar