
Vegetarisk belugaragu
Jag använder en av mina favoritlinser här, belugalinser, som har gott tugg- motstånd och en nötaktig smak. Jag kan lova dig att du kommer gilla den här rätten med sina djupa smaker från grönsaksbasen. En enkel gryta som jag ofta äter till middag och använder i lasagne.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 st morot
-
1 st selleristjälk
-
3 msk olivolja
-
1 msk tomatpuré
-
1 burk à 400 ml passerade tomater
-
1 dl belugalinser
-
1 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 msk rödvinsvinäger
-
1 nypa chiliflakes
-
salt
-
svartpeppar
-
2 msk grovhackad basilika
Servering
-
4 portioner pasta
Gör såhär
Receptkreatör

Middag allt i ett
I Maria Zihammous bok Middag allt i ett (Semic förlag) bjuds det på enkel vardagsmat för alla – lagat
i panna, plåt, form och gryta. Det finns en hel del vegetariskt och veganskt att frestas av.
Receptkreatör

Middag allt i ett
I Maria Zihammous bok Middag allt i ett (Semic förlag) bjuds det på enkel vardagsmat för alla – lagat
i panna, plåt, form och gryta. Det finns en hel del vegetariskt och veganskt att frestas av.