
Vegetarisk Blomkålscrêpe med buljongkokta grönsaker, valnötsbollar och rostad vitlöksaioli
4 portioner
Det här kan vara en av de vackraste rätter vi sett. Det är en rätt med somriga smaker som gör sig bäst när du vill imponera på dina gäster. Med det sagt är den enkel att laga, det handlar bara om att lägga upp allt fint.
Ingredienser
4 port
Blomkålscrêpe
-
150 g kokt blomkål
-
4 dl ljummen mjölk
-
1 dl grädde
-
3 dl bovetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
2 tsk tryffelolja
-
salt
-
svartpeppar
-
rapsolja att steka i
Valnötsbollar
-
6 dl valnötter
-
2 st schalottenlökar, finhackade
-
2 msk majsstärkelse
-
2 msk finhackad persilja
-
2 msk vatten
-
salt
-
svartpeppar
-
olja att steka i
Buljongkokta grönsaker
-
1 liter grönsaksbuljong
-
1 st blomkål
-
1 knippe morötter
-
4 st salladslökar
-
1 ask sockerärtor
-
1 knippe rädisor
Rostad vitlöksaioli på blomkål
-
2 st vitlöksklyftor
-
300 g kokt blomkål
-
0.5 dl olivolja
-
0.5 dl vatten
-
4 droppar tryffelolja
-
salt
-
svartpeppar