
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk bönburgare med avokadosås
4 portioner
Vegoburgare för hela familjen. Gjord på bönor och en mild krydda. Frasigt panerade i polenta och servera med en avokadosås.
Ingredienser
4 port
Burgare
-
1 burk à 400 g vita bönor
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
0.5 st gul lök
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 st morot
-
0.5 st röd paprika
-
1 dl gröna ärtor
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
1 tsk salt
-
2 dl polenta
-
rapsolja att steka i
Avokadosås
-
1 st avokado
-
0.5 st lime
-
0.5 dl yoghurt
-
0.5 tsk örtsalt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
tomat, skivad
-
sallad
-
saltgurka