
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Caponatabolognese med belugalinser
4 portioner
Caponata är som en italiensk ratatouille, fast ännu smakrikare om du frågar mig. Här har jag använt den som grund till den här smarriga bolognesen med belugalinser.
Ingredienser
4 port
-
4 portioner pasta
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st aubergine, finhackad
-
1 st röd paprika, finhackad
-
0.5 dl gröna oliver, hackade
-
2 msk tomatpuré
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
2 dl vatten
-
1.5 dl belugalinser
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 msk kapris
-
1 msk strösocker
-
1 tsk torkad oregano
-
1 msk rödvinsvinäger
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Glutenfritt?
Servera med glutenfri pasta.