
Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk grilltallrik från Balkan
4 portioner
Här kommer en härlig middag med inspiration från Balkan. Kryddiga färsspett gjorda formbar färs, grillade grönsaker, en enkel löksallad och en lika enkel men god ajvardipp.
Ingredienser
4 port
Kryddiga färsspett
-
400 g formbar vegofärs
-
1 st paprika
-
2 st vitlöksklyfta
-
1 tsk chiliflakes
-
1 tsk salt
-
1 nypa svartpeppar
Löksallad
-
2 st lökar
-
2 matskedar finhackad persilja
-
1 msk olivolja
-
1 nypa salt
Grillade grönsaker
-
8 st grön spetspaprika
-
4 st tomat
-
0.5 ask champinjon
Ajvardipp
-
1.5 dl ajvar
-
1.5 dl yoghurt
Till servering
-
1 st bröd
Glutenfritt?
Använd ett glutenfritt bröd.