Vegetarisk K*cklingbaguettemacka
En k*cklingbaguettemacka tackar väl ingen nej till? Nu är det här ju inte kyckling utan ett sojakött. Typiskt veganer att alltid kalla saker för saker de inte är. Nåväl… Vi vågar påstå att detta är perfekt utflyktsmat!
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
150 g vegobitar
-
rapsolja att steka i
-
1 msk gul curry
-
1 tsk gurkmeja
-
1 msk paprikapulver
-
1 tsk grillkrydda
-
1 nypa chilipulver
-
1.5 dl crème fraîche
-
1.5 dl majonnäs
-
1 st grönt äpple
-
1 st rödlök
-
0.5 st röd paprika
-
1 msk citronsaft
-
salt
-
svartpeppar
-
4 st baguetter
Övriga pålägg
-
roman- eller krispsallat
-
rödlök
-
paprika
Glutenfritt?
Servera i glutenfritt bröd.
Gör såhär
Receptkreatör
Vegansk matlåda
I kokboken Vegansk matlåda (Mondial förlag) delar Emma och Amelia Oller Westerberg med sig av enkel och galet god mat, perfekt för matlådan. Det är varierat, billigt och med influenser från hela världen. Perfekt för redan frälsta samt för nya i vegovärlden som söker smarrig vardagsmat.
Receptkreatör
Vegansk matlåda
I kokboken Vegansk matlåda (Mondial förlag) delar Emma och Amelia Oller Westerberg med sig av enkel och galet god mat, perfekt för matlådan. Det är varierat, billigt och med influenser från hela världen. Perfekt för redan frälsta samt för nya i vegovärlden som söker smarrig vardagsmat.