Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk kofta b’siniyah
6 portioner
Olika typer av kofta äts över hela Mellanöstern och de går att variera i det oändliga. Det här receptet är från Yotam Ottolenghi och Sami Tamimis bok Jerusalem.
Ingredienser
6 port
Kofta
-
800 g formbar vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
50 g rostade pinjenötter, grovhackade
-
30 g finhackad persilja
-
1 st röd chili, finhackad
-
1.5 tsk mald kanel
-
1.5 tsk mald kryddpeppar
-
0.75 tsk mald muskot
-
1.5 tsk svartpeppar
-
1.5 tsk salt
-
2 msk rapsolja
Servering
-
150 g tahini
-
3 msk citronsaft
-
1.25 dl vatten
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
1 nypa paprikapulver, för garnering
-
finhackad persilja
-
rostade pinjenötter
-
salt