
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk krämig pastagratäng med cashewricotta
8 portioner
Den här maxade pastagratängen innehåller egengjord mandelricotta i mängder och blir underbart krämig.
Ingredienser
8 port
-
500 g stora pastasnäckor eller pastarör
-
mandelricotta, se recept nedan
-
1 kruka finhackad basilika
-
2 msk näringsjäst
-
1 msk citronsaft
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
svartpeppar
-
tomatsås, se recept nedan
-
4 dl riven ost
Mandelricotta
-
5 dl mandel, utan skal
-
2.5 dl vatten
-
salt
Tomatsås
-
0.5 dl olivolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
1 tsk salt
-
svartpeppar