
Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk kung pao
4 portioner
Kung Pao är en sån där rätt du alltid hittar på kinesiska restauranger. Originalet kommer från Sichuanprovinsen och är där kryddad med den heta sichuanpepparn, men det finns olika varianter runt om i Kina och här använder jag istället chiliflakes för att ge rätten en kick.
Ingredienser
4 port
Vegobitar
-
400 g vegobitar
-
2 msk ljus sojasås
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
1 tsk majsstärkelse
Wok
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
2 tsk chiliflakes
-
1 msk vitvinsvinäger
-
4 st salladslökar, tunt skivade
-
1 dl rostade jordnötter
Sås
-
1 msk ljus sojasås
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
2 tsk strösocker
-
2 tsk majsstärkelse
-
0.75 dl vatten