Vegetarisk morotssoppa med apelsinlinser
4 portioner
Morötter gör sig super i en soppa. Morotssoppa kan smaksättas med ingefära och göras lyxigt krämig med t ex grädde.
Ingredienser
4 port
Rostad morotssoppa
-
2 st gula lökar, hackade
-
1.2 kg morötter, finhackade
-
1 st fänkålsstånd, hackat
-
2 msk olivolja
-
1.5 liter vatten
-
4 dl apelsinjuice
-
3 st grönsaksbuljongtärningar
-
2 tsk stötta fänkålsfrön
-
2 dl grädde
-
salt
-
svartpeppar
Apelsinmarinerade linser
-
1 dl gröna linser, torkade
-
1 st apelsin, rivet skal och saft
-
salt
Dillkräm
-
1 burk à 400 g vita bönor
-
1 dl yoghurt
-
1 dl finhackad dill
-
1 tsk agavesirap
-
1 msk citronsaft
-
salt
-
svartpeppar