
Vegetarisk Mulligatawny med sötpotatis
Ingredienser
4 port
-
2 msk kokosolja
-
2 dl gul lök, finhackad
-
1 stjälk blekselleri, finhackad
-
1 msk vitlök, finhackad
-
1.5 dl hackad orange sötpotatis eller morot
-
1 st skalat fintärnat syrligt äpple
-
1 msk riven ingefära
-
2 msk madras curry
-
1 tsk chiliflakes
-
2 msk mandelmjöl
-
1.5 liter grönsaksbuljong
-
1 msk citronsaft
-
2 msk mango chutney
-
1 msk finhackad persilja
Gör så här
Om rätten:
När britterna erövrat Indien skapades så småningom en fusion mellan de två kulturerna. Så skapade kökstjänare bland annat soppan Mulligatawny – en fusion av starka indiska linsgrytor och europeiska soppor. Den lagas på många vis. Redan på 1800-talet fanns både helt växtbaserade versioner och andra som lagades på höna. Somliga innehåller röda linser, andra basmatiris. Vissa reds med mjöl, andra med grädde. Min version innehåller sötpotatis och reds med mandelmjöl.
Receptkreatör
Om rätten:
När britterna erövrat Indien skapades så småningom en fusion mellan de två kulturerna. Så skapade kökstjänare bland annat soppan Mulligatawny – en fusion av starka indiska linsgrytor och europeiska soppor. Den lagas på många vis. Redan på 1800-talet fanns både helt växtbaserade versioner och andra som lagades på höna. Somliga innehåller röda linser, andra basmatiris. Vissa reds med mjöl, andra med grädde. Min version innehåller sötpotatis och reds med mandelmjöl.