
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk pasta med brödpesto
4 portioner
Den här pastan är superenkel och använder sig av gårdagens bröd i peston. Det ger både smak och en trevlig konsistens men framförallt är det en bra resträtt.
Bröd är något av en fattigmansparmesan att strö över pasta. Men det är ett lite orättvist namn eftersom den här peston blir sååå god och fräsch, helt perfekt till den krämiga citronpastan i botten.
Ingredienser
4 port
Pasta och sås
-
4 portioner pasta
-
2.5 dl grädde
-
1 dl riven parmesanost
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
50 g smör
-
salt
-
svartpeppar
Brödpesto
-
2 skivor dagsgammalt fullkornsbröd, tärnat
-
1 kruka basilika
-
1 kruka persilja
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
1.5 dl olivolja
-
salt
-
svartpeppar