Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk schnitzel på vegofärs

Fotograf: Stefan Wettainen

Vegetarisk schnitzel på vegofärs

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är en rätt som är väldigt kul att kunna servera när man vill bjuda på något lite lyxigare, och som samtidigt är väldigt enkel att fixa. Att panera formbar färs är lite oväntat och blir väldigt gott. I det här fallet har jag använt mig av den rosa typen av färsk, inte fryst, formbar färs som många företag producerar. Jag tycker att den funkar väldigt bra här där man vill ge illusionen av ett lite ljusare kött med riktigt fast konsistens. Paneringen är en klassisk dubbelpanering där du först doppar schnitzeln i mjöl, sedan i en enkel smet av vetemjöl och havredryck i stället för ägg, och sist i ströbröd. Du kan göra det hela lätt för dig själv genom att panera alla schnitzlar innan du börjar steka dem så slipper du stressa.

Liknande recept

Vegetariska kebabspett

Stekt blomkål med vitvinssås

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Det här är låst innehåll. Logga in som prenumerant för att låsa upp.

Logga in

Eller:

Läs alla artiklar på Vego för endast 49 kr i månaden.

Observera att förvalt erbjudande endast gäller inlogg till vego.se. Se vår andra prenumerationserbjudanden här.

Säg upp när du vill – ingen bindningstid.

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Vegetarisk schnitzel
  • 300 g formbar vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit. Det finns även färs som går att forma till burgare, bollar och biffar utan att du behöver tillsätta något för att binda. Leta efter "formbar vegofärs".

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.
Leta efter osötade varianter när du använder de i matlagning.

  • 1 st citron, saften
  • 1 msk ljus sojasås
  • 100 g inlagd kapris, avrunnen
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja att steka i
Servering
  • bladpersilja
  • citronklyftor
  • kokt potatis
  • grönsallad

Gör så här

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat! är en nyutgåva av Vegansk hemkunskap, där Gustav har valt ut sina bästa recept. Detta är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja.

färsköttfärsmiddagschnitzelsojafärsväxtbaseratveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvegofärsvegoschnitzel

Publicerad: 11 februari, 2025

Uppdaterad: 12 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat! är en nyutgåva av Vegansk hemkunskap, där Gustav har valt ut sina bästa recept. Detta är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja.

färsköttfärsmiddagschnitzelsojafärsväxtbaseratveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvegofärsvegoschnitzel

Publicerad: 11 februari, 2025

Uppdaterad: 12 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Vegetariska kebabspett

Enkla vegetariska kebabspett på få ingredienser men med mycket smak, funkar även lika bra att göra till små biffar. Servera i bröd tillsammans med en yoghurtsås och grönsaker.

Recept maj 20, 2025

Stekt blomkål med vitvinssås

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Recept april 1, 2025

Vita bönkroketter med remouladsås och potatismos

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.