Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk thaiburgare med jordnötssås
4 portioner
Här kommer en riktigt smakrik burgare med thailändska influenser. Gurk- och morotssalladen samt jordnötssåsen är även goda som tillbehör till grillspett.
Ingredienser
4 port
Gurk- och morotssallad
-
0.5 dl vitvinsvinäger
-
0.5 dl strösocker
-
0.75 dl vatten
-
1 nypa salt
-
0.5 st gurka, tunt skivad
-
2 st morötter, tunt strimlade med en grönsaksskalare
-
2 st schalottenlökar, tunt skivade
-
2 msk riven ingefära
-
1 st röd chili, tunt skivad
-
1 msk finhackad koriander
Burgare
-
400 g tofu
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 dl finhackad thaibasilika eller mynta
-
1 msk riven ingefära
-
1 st röd chili, finhackad
-
2 msk ljus sojasås
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
0.5 dl majsstärkelse
-
0.5 dl finhackade jordnötter
-
salt
-
svartpeppar
Jordnötssås
-
1 dl jordnötssmör, krämigt
-
1 st lime, saften
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 msk ljus sojasås
-
3 msk vatten
-
2 tsk strösocker
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
srirachasås
Glutenfritt?
Använd glutenfria hamburgerbröd.