
Vegetariska pitapizzor med avokadokräm och rostat gott
4 portioner
Enkla "pizzor" gjorda med pitabröd. Supersmidigt och kan toppas med allt möjligt. Här en vit bönkräm med avokado.
Ingredienser
4 port
Rostat gott
-
2 burkar à 400 g kikärtor, ca 6 dl kokta
-
1 st blomkålshuvud
-
2 tsk oregano
-
2 tsk timjan
-
1 tsk chiliflakes
-
1 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
0.5 dl olivolja
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Avokadokräm
-
1 burk à 400 g vita bönor, ca 3 dl kokta
-
1 st avokador
-
1 msk olivolja
-
2 st lime, saften
-
1 näve babyspenat
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Citronmarinerad rödlök
-
1 st rödlök
-
1 st citron, saften
-
2 tsk agavesirap
-
1 nypa salt
Till servering
-
pitabröd
-
färsk koriander, valfritt
-
limeklyftor, valfritt
-
chiliflakes, valfritt