Här har vi vegofierat en av de svenska klassikerna biff à la Lindström. Samma mumsiga smaker men i en grönare kostym. Goda med brunsås men vi serverar dem helst med stuvade morötter. Ah!
Ingredienser
8 port
Vegobiff à la Lindström
- 400 g kidneybönor
- 1 burk borlottibönor
- 1.5 dl havregryn
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 st gul lök
- 1 dl inlagda rödbetor
- 1 msk kapris
- 1 st saltgurka
- 1 msk rödbetslag
- 1 salt
- 1 svartpeppar
Stuvade morötter
- 10 st morötter
- 4 dl vatten
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 salt
- 1 svartpeppar
Stuvning
- 2 msk smör
- 1 st gul lök
- 2 msk vetemjöl
- 1.5 dl grädde
- 1.5 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 1 salt
- 1 vitpeppar