
Vit curry med rostad pumpa & spenat
Ingredienser
10 port
-
1 kg pumpa
-
1 msk matolja
-
1 tsk currypulver
-
2 msk kallpressad kokosolja
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 tsk bruna senapsfrön
-
2 st gröna kardemummakapslar
-
1 st rödlök
-
1 tsk ingefära, riven
-
1 st vitlöksklyfta
-
0.5 tsk gurkmeja
-
10 st curryblad
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
200 g babyspenat
-
1 st lime
-
palmsocker
-
salt
Gör så här
Om curryn
Det här är en mild och lättlagad vit curry som passar att servera antingen som vegetarisk varmrätt eller som komplement till kött eller kyckling- rätter. Allra godast är den att göra på delicapumpa som rostas med skalet på men passar också fint att göra med sötpotatis eller blomkål.
Receptkreatör

Curry - Guide till världens godaste
Boken Curry innehåller 50 recept på både klassiska och exotiska curryrätter från Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan. Den lär ut hemligheterna bakom balanserade smaker och tekniker, samtidigt som den guidar läsaren genom världens rika kryddkulturer och deras historia.
Om curryn
Det här är en mild och lättlagad vit curry som passar att servera antingen som vegetarisk varmrätt eller som komplement till kött eller kyckling- rätter. Allra godast är den att göra på delicapumpa som rostas med skalet på men passar också fint att göra med sötpotatis eller blomkål.
Receptkreatör

Curry - Guide till världens godaste
Boken Curry innehåller 50 recept på både klassiska och exotiska curryrätter från Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan. Den lär ut hemligheterna bakom balanserade smaker och tekniker, samtidigt som den guidar läsaren genom världens rika kryddkulturer och deras historia.