
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk XXL-burgare med klassisk hamburgardressing
2 portioner
Det här receptet räcker till två gigantiska 300 g burgare eller fyra mindre. Vi har pimpat den klassiska hamburgerdressingen med rökt paprikapulver.
Ingredienser
2 port
Burgare
-
600 g formbar färs
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk chipotlepasta
-
1 msk tomatpuré
-
2 msk sweet chilisås
-
1 msk ljus sojasås
-
1 msk paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
Rökig hamburgerdressing
-
1 dl majonnäs
-
1 tsk dijonsenap
-
1 tsk chilisås
-
1 msk bostongurka
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
Tillbehör
-
hamburgerbröd
-
sallad
-
tomat
-
BBQ-sås
-
friterade lökringar
-
ostskivor
-
rödlök
-
saltgurka