Fotograf: Eva Hildén
Lyxig chokladtårta med hasselnötter
10 portioner
Den här tårtan består av mörka chokladbottnar och en krämig färskostfrosting med hasselnötskräm och choklad. Dekorera med maränger och hasselnötter.
Ingredienser
10 port
Chokladkaka
-
3.5 dl vetemjöl
-
1.5 dl ljust muscovadosocker
-
1.5 dl strösocker
-
1 dl kakao
-
2 tsk bikarbonat
-
2 tsk vaniljsocker
-
0.5 tsk salt
-
4 dl mjölk
-
0.5 dl kallt kaffe
Chokladfrosting
-
6 dl florsocker
-
0.75 dl kakao
-
1 nypa salt
-
150 g rumstempererad färskost
-
150 g Nöt-crème
-
250 g mörk choklad, smält
-
1.5 dl rumstempererad crème fraîche
Dekoration
-
maränger
-
hasselnötter, penslade med guldpulver