Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk pizza med n’duja, picklad tomat och rapsskott
4 portioner
N’duja är egentligen en bredbar korv med mycket chili. Här har Erika gjort en egen variant som är förtrollande god. Psst… tänk på att förbereda de picklade tomaterna 3–4 dagar i förväg.
Ingredienser
4 port
-
1 burk à 400 ml hela tomater
N'duja
-
350 g tempeh
-
1 st röd paprika
-
2 msk rökt paprikapulver
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 dl rapsolja
-
chiliflakes
-
salt
-
svartpeppar
Picklade körsbärstomater
-
1.5 dl vatten
-
0.5 dl ättiksprit (12 %)
-
1 dl strösocker
-
1 ask cocktailtomater
Grönt
-
rapsskott, broccolini eller broccolibuketter