Fotograf: Sara Kiyo Popowa & Safia Shakarchi
Kubba på kokt ris – Kubbat halab
8 st
Boiled Rice Kubba (Kubbat Halab) är en klassisk rätt från Mellanöstern där ett skal av kokt ris fylls med en smakrik blandning av (vego)färs, lök, persilja, kryddor och ibland russin och mandel. Kubban formas till små bollar eller ovaler och friteras gyllene och krispiga. De serveras traditionellt varma tillsammans med pickles och färsk sallad – perfekt som småplock eller en del av en större måltid.
Ingredienser
8 st
"Skalet"
-
250 g rundkornigt ris
-
salt
-
svartpeppar
-
1 dl kikärtsspad
-
0.5 tsk gurkmeja
-
olja att fritera i
Fyllning
-
200 g vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 knippe persilja, finhackad
-
1 tsk sju kryddor
-
1 tsk små russin
-
1 tsk mandelflagor
-
0.5 tsk salt
-
0.5 tsk svartpeppar
-
1 tsk matolja