Färdiga buns finns att köpa frysta i asiatiska butiker, men går också enkelt att göra själv! Här har vi fyllt dem med krispig tofu, sesamgurka och kimchimajonnäs.
Ingredienser
12 port
Ångade buns
- 8 st buns
- 25 g färsk jäst
- 250 ml vatten
- 2 msk rapsolja
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 700 g vetemjöl
Krispig tofu
- 400 g tofu
- 150 ml mjölk
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk salt
- 150 g vetemjöl
- 300 g pankoströbröd
- rapsolja
Sesamgurka
- 0.5 st gurka
- 0.5 msk vitvinsvinäger
- 1 msk rapsolja
- 0.5 msk sesamolja
- 1 tsk strösocker
- 0.5 msk vita sesamfrön
Kimchimajonnäs
- 2 msk majonnäs
- 0.5 dl kimchi
- färsk koriander
- jordnötter