
Fotograf: Mattias Kristiansson
Ångade vegetariska buns med krispig tofu och kimchimajonnäs
4 portioner
Färdiga buns finns att köpa frysta i asiatiska butiker, men går också enkelt att göra själv! Här har vi fyllt dem med krispig tofu, sesamgurka och kimchimajonnäs.
Ingredienser
4 port
Ångade buns
-
25 g färsk jäst
-
250 ml vatten
-
2 msk rapsolja
-
0.5 tsk bakpulver
-
0.5 tsk salt
-
1 msk strösocker
-
7 dl vetemjöl
Krispig tofu
-
400 g tofu
-
1.5 dl mjölk
-
1 msk dijonsenap
-
1 tsk paprikapulver
-
0.5 tsk salt
-
1.5 dl vetemjöl
-
300 g pankoströbröd
-
rapsolja att fritera i
Sesamgurka
-
0.5 st gurka, tunt skivad
-
0.5 msk vitvinsvinäger
-
1 msk rapsolja
-
0.5 msk sesamolja
-
1 tsk strösocker
-
0.5 msk vita sesamfrön
Kimchimajonnäs
-
3 msk majonnäs
-
0.5 dl kimchi
Servering
-
färsk koriander
-
hackade jordnötter