Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Chokladbollspraliner

Fotograf: Ulrika Pousette

Chokladbollspraliner

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
30 portioner
Kanske världens familjevänligaste bakverk? I den här chokladbollssmeten använder vi havrekli i stället för vanliga havregryn, och det gör att smeten blir lite krämigare och mjukare än annars. Lite mer som lyxiga praliner helt enkelt. Fast fortfarande lika lätta att göra.

Liknande recept

Korv stroganoff med curry

Chokladkrisp

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Ingredienser

30 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 dl havrekli
  • Havrekli

    Det är svårt att komma på något som låter tråkigare än havrekli, men om man lyckas se bortom präktig- hetsstämpeln är havrekli ändå en väldigt bra grej. Till exempel kan den förvandla din helt vanliga choklad- bollssmet till en mjuk pralinsmet. Bara en sådan sak! Havrekli är dessutom rent näringsmässigt en vinnare. Man kan säga att det är ett koncentrat av det nyttiga i havregryn: rikt på E-vitamin, fosfor och järn och inte minst det lilla smarta ämnet betaglukan som hjälper till att skapa en bra miljö i blodkärlen.

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 150 g rumsvarmt smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    rumsvarmt smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

Gott att rulla i
  • florsocker, vaniljsocker, sesamfrön, strössel, kokos, nörhack,smält choklad, kakao

Gör så här

Receptkreatör

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Mega vego

Mega vego

Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.

barnmellanmålveganveganskvego

Publicerad: 3 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Mega vego

Mega vego

Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.

barnmellanmålveganveganskvego

Publicerad: 3 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 6, 2025

Korv stroganoff med curry

Korv stroganoff är alltid gott, men kan bli ännu godare! Testa t ex att testa Farmers & Chefs växtbaserade chorizo som är lika god i korvgrytor som i pastarätter, grillade och som tapas (Betalt samarbete). Här har jag även kryddat stroganoffen med gul curry vilket ger en härlig kick. Pssst... Farmers & Chefs Chorizo är gjord på svenska sädesslag som havre, korn, quinoa och ärtprotein. Naturligt laddade med jod, protein, fibrer, Omega-6 och 3.

Recept oktober 17, 2025

Chokladkrisp

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Recept september 29, 2025

Vegetariska Blomkålsbollar i tomatsås

Recept september 29, 2025

Potatisbollar med smörstekta valnötter och lingonsylt

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.