Chokladbollspraliner
Kanske världens familjevänligaste bakverk? I den här chokladbollssmeten använder vi havrekli i stället för vanliga havregryn, och det gör att smeten blir lite krämigare och mjukare än annars. Lite mer som lyxiga praliner helt enkelt. Fast fortfarande lika lätta att göra.
Ingredienser
30 port
-
2 dl havrekli
-
2 dl vetemjöl
-
1 dl strösocker
-
0.5 dl kakao
-
150 g rumsvarmt smör
Gott att rulla i
-
florsocker, vaniljsocker, sesamfrön, strössel, kokos, nörhack,smält choklad, kakao
Gör såhär
Receptkreatör
Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.
Receptkreatör
Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.